Piese de încredere pentru mașina Dvs

Vă rugăm să selectați vehiculul dumneavoastră!

-- Alege Masina --
-- Alege Modelul --
-- Alege Motorul --

Garanție și retur

 

Bucuraţi-vă de drumul care duce spre destinaţia propusă.

Scopul fiecărui conducător auto este acela să ajungă la destinaţia propusă în siguranţă, în condiţii bune fără probleme, fără ocolişuri. Îndreptaţi-vă toată atenţia asupra drumului! Este îndeajuns dacă din procesul mecanic complex al metalelor resimţiţi doar confortul, stabilitatea, siguranţa. Datorită fluxului continuu al inovaţiilor tehnologice, produsele doarpiese.ro nu doar corespund celor mai înalte standarde ci vă oferă suport, siguranţă chiar şi în cele mai extreme situaţii. Oferta noastră cuprinde o gamă largă de produse atent selectate, provenind de la producători consacraţi pe plan mondial.

• Toate produsele comercializate pe doarpiese.ro vin însoțite de factură, bon fiscal si garanție.

• Garanția legală se oferă în conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor si garanțiile asociate, care transpune in dreptul român Directiva 1999/44/EC și nu limitează, ignoră sau restricționează direct sau indirect drepturile legale și interesele legitime ale cumpărătorului, așa cum sunt prevăzute de lege.

• Garanția este valabilă când piesele se montează într-un service autorizat de către Registrul Auto Român(R.A.R)

• Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul asupra oricărui defect constatat in perioada de garanție. Garanția este oferită produselor care prezintă defecte de fabricație. În cazul în care o piesă nu poate fi schimbată sau reparată, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.

• În termenul de garanție, se asigură garanția produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau înlocuire.

• Termenul maxim de remediare a garanției este de 20 zile calendaristice și curge de la data la care unitatea specializată de service a luat la cunoștintă de deficientele reclamate de consumator. Aceasta dată coincide cu data la care produsul reclamat defect, însoțit de cererea de solicitare a garanției, a fost recepționat efectiv de către unitatea specializată de service.

• Piesele de folosința îndelungată beneficiază de un termen mediu de garanție de 18 luni, începând cu data înscrisă pe factură.

• Piesele auto de folosința îndelungată sunt: arcurile și amortizoarele, ambreiajele, elementele de caroserie, sistemele de eșapament, farurile și stopurile, pompele, piesele de motor, etc.

• Piesele auto ce au caracter consumabil nu beneficiază de garanție. Piesele cu caracter consumabil sunt cele din următoarele categorii: filtre(de aer, de combustibil, de polen, de ulei, etc.), becuri auto, lichide auto(soluții spălare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frână, aditivi), ștergătoare auto(parbriz, lunetă, far, etc), elementele de aprindere(bujii), etc.

 

Cumpărătorul care va reclama o situație de defect în termenul de garanție va prezenta împreună cu piesa/piesele în cauză, următoarele documente:

- Factura de achiziție sau bonul fiscal emisă de către doarpiese.ro

- Certificatul de garanție care a fost eliberat la vânzare (dacă este cazul)

- Dovada efectuării montajului într-un atelier de reparații autorizat de către Registrul Auto Român (R.A.R.) pentru tipul de manopera executată (factura fiscala și deviz de montaj)

- În cazul compresoarelor de aer condiționat obligatoriu, copie factură achiziție filtru uscător și supapă expansiune. Din devizul de montaj trebuie să reiasă că s-au schimbat compresorul, filtrul uscător, supapa de expansiune iar instalația de aer condiționat a fost curățată.

- Documentul emis de către atelierul de reparații autorizat prin care se constată defecțiunea și sunt explicate cauzele apariției acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoză acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare, discuri frâna etc).

- Copie după autorizația tehnică RAR a atelierului de reparații în care s-a efectuat montajul

- Reclamație garanție care se eliberează de către vânzător(acolo unde este cazul)

- Copia certificatului de înmatriculare a autovehiculului în cauză

 

Doarpiese.ro nu își asumă răspunderea garanției iar aceasta poate fi anulată în următoarele cazuri:

- Piesa nu a fost montată într-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manoperă executată

- Piesa nu a fost montată corespunzător sau a fost montată împreună cu piese conexe uzate, defecte sau modificate

- Piesa a fost folosită în alte scopuri decât cele indicate de producător

- Piesa nu a fost identificată corect datorită prezentării a unor date eronate de către cumpărător sau nu a fost comparată la montaj cu piesa de înlocuit

- Piesa s-a uzat sau deteriorat datorită suprasolicitării, întreținerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuării reviziilor periodice conform recomandărilor producătorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificările si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producător

- Automobilul a fost folosit in conditii corespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.)

- Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de altă natură

- Piesele prezintă urme de lovituri, îndoituri, deformări, rupturi etc.

- Piesele prezintă o uzură normală (firească)

 

Reclamația depusă de cumpărător va fi analizată și va primi un răspuns în termen de 15 zile calendaristice de la data recepției produselor reclamate la sediul vânzătorului, însotite de toate documentele enumerate mai sus. În cazuri speciale când părțile nu ajung la un consens cu privire la reclamația de garanție, parțile vor trimite piesele pentru analiză la un specialist în domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atât pentru vânzător cât și pentru cumpărător. Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea în culpă.

Plata transportului pentru produsele trimise în vederea solutionării garanției va fi împărțită astfel:

• - de la client către doarpiese.ro – plata va fi efectuată de către client;

• - de la doarpiese.ro către client – plata va fi suportată de către vânzător.

 

Retur:

Doarpiese.ro vă oferă posibilitatea de a returna piesa achiziționata în termen de 14 zile. Înainte de a returna piesa, consumatorul va informa vânzătorul cu privire la decizia sa de a returna piesa, în scris la adresa de e-mail office@doarpiese.ro , în caz contrar nu se accepta piesa returnată. Costurile returnarii suporta cumpărătorul.

 

Nu se acceptă la retur:

- Produsele cu ambalajul deteriorat, fără etichetele si înscripționările specifice

- Produsele care nu se află în ambalajul original în care au fost livrate

- Produsele lipsite de accesoriile și componentele originale

- Produsele care prezintă urme de montaj, vopsire sau sudură

- Produsele de origine comandate greșit deoarece cumpărătorul nu a pus la dispoziție datele de identificare ale autovehiculului și seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat

- Produsele comandate prin comenzi speciale, externe pentru care s-a solicitat avans

- Module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spațiului european, piese de siguranța (ex.: airbaguri, centuri de sigurantă), huse și acoperiri.

- Lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frână etc.)